Blogger Devamını Oku İfadesini Sağ Tarafa Alma

Blogger , Ana Sayfa yazı içeriğinden sonra, Devamını Oku, ifadesini sağ tarafa yaslayabilmek için uygulanması gereken bazı adımlar mevcuttur. Blogger kontrol panelinde Devamını Oku ifadesini sağ veya sol tarafa alabileceğimiz seçenek kutucuklarının mevcut olmadığını biliyoruz. Blogger yardım dosyalarında da böyle bir açıklamalara ne yazık ki raslamanız mümkün değil. Blogger için bu uygulama çok mu zordur ? Zannetmiyorum! Her nedense
blogger kullanıcılarının işini kolaylaştıracak bu tür uygulamalara pek bakılmadığını tüm blog kullanıcıları bilmektedir. 

Blog yazılarınızı yazdıktan sonra, okuyucularınıza sayfanın Devamını Oku » ifadesini ekleyebilmeniz için, atlama aralığını kullanmanız gerekmektedir. Atlama aralığı, yazı kesme olarak da adlandırıldığını duymuşsunuzdur. Atlama aralığı, yazdığınız yazıda seçiminize bağla olarak belirlediğiniz kısımdan itibaren başlar. Klasik blogger kullanıcıları bu uygulamayı kullanabilir. Maalesef Dinamik blog da bu uygulama çalışmamaktadır. Yazılarınızda atlama aralığını kullanmak sayfa hızınızı arttıracağından SEO Arama Motoru Optimizasyonu içinde çok önemlidir.

Devamını Oku » Yazısını Sağ tarafa almak için uygulama adımları :
Herşeyden önce blog yedeğinizi almayı unutmayın. Ekleyeceğiniz kod ile problem yaşamayacaksınız.Ancak tedbiri elden bırakmamakta fayda vardır.
2. Şablon → HTML’i düzenle tıklayın
Şu kodu CTRL+F arama özelliği ile bulun. Yaklaşık sol tarafta 670. satır sıralarında da görebilirsiniz. Temalarda farklılık gösterebilir.
</head

Devamını oku atlama aralığı kod uygulaması
3. Bu kodun hemen üstüne aşağıdaki kodları yapıştırın.
<style>
.jump-link{
font-family:'arial',helvetica,verdana,monospace;
text-decoration:none;
margin:0 0 0;
padding:0 0 0;
float:right;
font-size:14px;
}
.jump-link a{
font-size:13px;
color:#2662DF;
font-weight:normal;
}
.jump-link a:hover{
color:#D93F46;
}
</style>
Kodları özelleştirme :
font-family : Yazı ailesini değiştirir
font-weight : Normal ve kalın olarak değişebilirsiniz.kalın yapmal için, ( bold ) yazın
font-size : Yazı boyutunu değiştirmek için 14, 15, gibi
float : Yazı sağda veya solda left
hover color : Yazının arka plan rengini değişir herhangi bir renk kodu kullanabilirsiniz.

Yukarıda verilen değerlerde istediğiniz renk kodları ve rakamları değiştirerek deneme yapmak için yaptığınızı kaydedin ve önizlemede kontrol edin. Beğendinizi son kez kaydedin blog’unuza dönerek yaptıklarınızı kontrol edin.

Yeni yazıları takip edip, RSS Besleme İle Okuyun

Yorumlar