Site İçin Yapısal Veri İşaretleme

Yapısal Veri İşaretleme
Site’mizin içerik veri yapısını, Google arama sonuçlarına tanıtan yapısal veri işaretleme web aracı nasıl kullanılır. 2013 yılı yazı içeriklerimde Schema nedir , veri işaretleme Schema.org , Blogger html kaynağını küçültme , Blogger için resim uzantısının önemi , ve resimlerimizi boyutlandırmanın Seo etkileri konularında bilgi vermiştim. Bugün sizlere site sayfamız için yapısal veri işaretlemeyi nasıl kullanacağız bu konuyu inceleyelim.
Yapısal veri işaretleme Web Yönetici Araçları panelinde bizlerin kullanımına sunulan bir Google hizmetidir.Web Yönetici Araçlarını inceledi iseniz mutlaka görmüşsünüzdür. Ancak kullanmamış olabilirsiniz. Web Yönetici Araçlarında yapısal veri işaretlemeyi kullanmanın çok kolay olduğunu sizde görecek ve hemen uygulamaya başlayacaksınız.
Web Yönetici Araçları Yapısal Veri İşaretleme :
1. Web Yönetici Araçlarına giriş yapın ve blogunuzu seçerek açın.
2. Diğer kaynaklar sekmesine tıklayın.
3. Yapısal veri işaretleme yardımcısına tıklayın.
4. Sitenizden herhangi bir sayfa URL’sini kopyalayın. Açılan pencerede web sitesi seçili olarak gelecektir.
5. Seçeneklerden Makale ismini seçin ve hemen alt kısma kopyaladığınız URL’ yapıştırın.

Kategoriler : Yazınızın altında bulunan kategorileri tek tek seçip ekleyin.Açılan pencerede etiket göremezseniz sağ taraftaki pencere altında eksik etiketleri ekle yazısından tamamlayabilirsiniz.
Makale bölümü : Yazınızı tanımlayan kısa bir açıklama seçin
Makale gövdesi : Tüm yazıyı seçebilir veya seçmesenizde kısa açıklama yeterli olacaktır.
8. Veri işaretleme sırasında uyarı işareti görürseniz işarete tıkladığınızda uyarıyı yok sayabilirsiniz.Veya yan tarafta x işaretine tıklayarak etiketi kaldırabilirsiniz.
9. Etiketleme bittiğinde Html oluştur’a tıklayın. Açılan pencede size sarı ile işaretlenmiş bir yazı verecektir.Bu yazıyı kopyalayın ve sayfanızın html kaynağına alt kısma yapıştırıp kaydedin. Google aramalarda yazınız html kaynağına eklediğiniz ismi tanımlayarak veri işaretlemenizi algılayacaktır. Veri işaretleme sonuçlarını daha sonra kullanmak isterseniz html veri kaynağını indirip saklayabilirsiniz.Veri işaretlemeleriniz web araçlarında 1 ay kalır ve sonra silinir. Çok fazla detaylara girmiyorum.Veri işaretlemeyi anlayıp uygulamayı kullanmanız şimdilik yeterli olacaktır.Birkaç tane veri işaretleme yaptığınızda bu işlemi zevkle yapmaya başlayacaksınız.Her veri işaretlemede hatalarınızı görecek ve daha mantıklı yazı yazmaya başlayacağınıza emin olabilirsiniz.Bir sonraki yazımız çoklu sayfalar ile veri işaretleme ve grub oluşturma nasıl yapılır ile ilgilidir. Takipte kalın. Sorularınız mı var ? Yorumlarda belirtebilirsiniz.

Web Yönetici Araçları Yapısal Veri İşaretleme video’sunu izleyin :

Yorumlar