Blog yazılarında, kopya içerik hakkında, Alıntı sekme kullanımı, Telif hakkı ve DMCA konusunda uyarılarda bulunmuştum. Yeni Blog açan arkadaşların bu konuya gereken önemi vermesi açısından, uyarı mahiyetinde konuyu tekrar ela alarak yazmak istedim. Lütfen verdiğim bağlantıları inceleyin. Geri dönülmez bir yol ayrımına girmeden önce, aşağıda yazılanları okuyun.
İyi ve kaliteli bir blog için yazdığım, Yazarlar için 20 altın kural yazımı okuduysanız tekrar gözden geçirin. Blogunuz için yapılması gereken birçok işlem bu yazıda anlatılmaktadır. Yazı aslında Google Kriterlerinin bir özetidir.
Kopya içerik hakkında, bir yazar Google’un ilgili mercilerine müracat ederek, ihlal veya telif hakkı iddiasında bulunursa, size Web Yönetici Araçları dan bir email gelir. Kısa zamanda bu yapılan ihlalin düzeltilmesi istenir. 48 saat’lik bir süreniz vardır. Bu süre içinde yazının kaldırılması, paylaşımların yok edilmesi gerekir.
Bu süre sonunda gereken işlemler yapılmadığında, Blog’unuz askıya alınır. Artık Blog’unuzu açamazsınız. Birçok siteden yardım almaya çalışırsınız.
Ne yazık ki, hiçbiri bir işe yaramaz. 48 saat’lik süreç başlamıştır. Bilerek yada bilmeyerek, başka bir yazarın yazı içeriğini kopyalayıp, sitenizde kaynak ve alıntı işaretsiz yayınlamak suç teşkil eder. Google içerik politikalarında katı olmayı değil yapıcı olmayı tercih ettiğinden, size bir açık kapı bırakır.
Bu açık kapıyı kapatmamak için iyi değerlendirmek gerekir.
Böyle bir durumda yapılacak işlemler nelerdir inceleyelim
→ Yazıyı silmeden önce, Web Yönetici Araçların da yazının URL’sini, Google göndererek kaldırmanız gerekir. Bu kısım çok önemlidir. Yayınladığınız yazının URL’si Web de bulunmaktadır. Kaldırma işleminden önce yazınızı silerseniz, yapacağınız düzenleme hiç bir işe yaramaz. Önce URL kaldırma talebi yapılacak, URL kaldırılacak, sonra yazı silinecektir. Unutmayın.
→ Web de silinen sayfalarınız ile karşılaşan okuyucunun, blog’unuza giriş yapabilmesi için, Blog URL’nize geri dönüş bağlantısının yapılması gerekir.
→ Yazı paylaşımı yaptığınız, Sosyal Paylaşım alanlarında yazılarınızı bularak, linkleri oradan da kaldırmanız işleminizi hızlandıracaktır.
→ Tüm kaldırma işlemi sonucunda, size gelen e-mail de belirtilen bağlantıda, yeniden site iddiasında bulunmanız gerekmektedir. Bu bildirimde kesinlikle yaptığınız işlemleri açıklamayı unutmayın.
→ Site iddianız incelenecek ve uygun bulunursa tekrar kullanıma açılacaktır.
Böyle bir olayı yaşamamak için, yazılarınıza gereken özeni göstermek zorundasınız.
→ Google Adsense hesabınızda biriken paranız varsa, bu parada askıya alınır ve size ödeme yapılmaz.
→ Google’dan kaldırmak istediğiniz acil bir içeriğiniz olabilir.Google’dan kaldırmak istediğiniz içeriğiniz için tam bilgiye sahip olduğunuza eminseniz, müracat edip hemen kaldırtabilirsiniz.
→ Web Yönetici Yönergeleri , size en iyi yolu gösteren araçlardır.Bu araçları okuyarak kendinizi geliştirebilirsiniz.
Google içerik politika ve Kriterlerini yabana atmayın. Yapacağınız hatalar çoğalırsa Google Hesaplarınız kitlenir, bir daha hiç kullanamaz duruma gelirsiniz. Blog’larımızı seviyoruz. Üç gün blog’larınızı açmayın bakın nasıl rahatsız olacaksınız. Onları koruyun, kötü içeriklere fırsat verdirmeyin. Kötü amaçlı içeriğe rasladığınızda Google yardım ekipleri ile iletişime geçmekten çekinmeyin.
Yorumlar
Yorum Gönder