kısaca anlatmaya çalışalım.Tesadüf edip de yazıma raslarlarsa ilk blog kurmanın hevesi ile, sorularının yanıtına biraz olsun yardımcı olmuş olurum.
1.Blogunuzu oluşturdunuz. Açılan ilk blog görünümünde blogunuzun URL’sini İnternet tarayıcınızda görebilirsiniz. Tarayıcıda yazılanları kopyalayarak bir notbook’a yapıştırın. Aşağıdaki gibi bir örnekle karşılacaksınız.
Örnek : http://guney59.blogspot.com/
http:// : HTTP, Hyper Text Transfer Protocolun kisaltmasidir. Bu protokol, World Wide Web tarafindan kullanilir ve mesajlarin internet üzerinde nasil formatlanip, nasil gonderilecegini belirler.
Mesela, siz adres olarak bir URL yazdiginizda HTTP bunu baglanmak istediginiz web servera bildirir ve server da istediginiz web sayfasini size gonderir.
guney59 : Blog alan isminiz
blogspot Blogger bilgi barındırıcı diyebiliriz
com : Ticari olarak kullanılan alan adıdır.
/ : Sılaç olarak adlandırılır ve Blogunuzun sonuna konulduğunda, Ana Sayfanıza bağlantı vererek Ana Sayfanızı açar.
Blogger adınızı ayrıca şu şekildede bulabilirsiniz;
Blogger paneline giriş yapın => Ayarlar => Yayıncılık => Blog adresi
2. Blog başlığı :
Blogger paneline giriş yapın => Ayarlar => Temel => Başlık kısmındadır
3. Yazı nerede yazılır :
Kalem simgesine tıkladığınızda yeni yayın (içerik) yazmaya başlayabilirsiniz.
4. Etiket nedir :
Blogger bloglarınızda yazdığınız yazılarınıza, kelime öbeklerinden oluşturulan yazınızı tanımlayan kısa kelimelerdir. Çok fazla etiket yazılmaz.Blogger 500 harfi geçtiğinizde sizi uyararak kelime sayısını kısaltmanızı ister. Etiketler arama motorlarınca (SEO) okuyucuların yazdığı kelimeleri tanımlarlar.
Bu nedenle etiketlerinizi yazınızı ifade eden öbeklerden seçmeniz önerilir.
Örnek : Blog tanımı, Blogger, Blog, vs. gibi
5. Arama kutusu : Blogunuzun yazı editöründe sağ tarafda görülür. Bu kutuya yazınızın en önemli kısmından kısa bir pasajı kopyalayarak yapıştırabilirsiniz.
Neden önemlidir : Yazınızı yayınlarken paylaşımların, bir bölümü bu kısımdan alınır.Ayrıca arama motorlarıda bu alanı değerlendirirler.
6. Yazı resimleriniz : Yazı resimlerinize tıkladığınızda özellikler yazan kutucuğa resmi tanımlayan kısa bir açıklama yazmakta faydalıdır. Google görseller bu resimleri değerlendirerek okuyucularınıza sunar. Dolayısı ile okuyucu kitlenizi resimleri iyi kullanarakta arttırabilirsiniz.
Blogunuza artık yazı yazmaya başlayarak etiketlerinizi tanımlayabilir, resimlerinizi
açıklayıcı tanımlarla besleyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder