Blog Sayfalarla Menü Butonu nasıl yapılır


 Menü Butonu
Blog Sayfalarla Menü Butonu nasıl yapılır.
Blog editör yönetim panelimize geçiyoruz. Tasarım >Sayfalar>Yeni sayfa açıyoruz.Yukarıda gördüğünüz gibi yaklaşık 20 menü açabilirsiniz.Blogger sayfalar menüsünü önceleri 10 adet açabiliyorduk.Şimdi bu sayı 20 adede kadar yükseltilmiş.
Aşağıdaki resimdede görüldüğü gibi sayfalar kısmından yeni sayfa oluşturuyoruz.


 yeni sayfa

Şimdi yapmamız gereken açılan sayfamıza vereceğimiz isim.Yukarıdaki menüde örneğin ben Hakkında yada Hakkımda diye bir menü oluşturmak ve bu menü içerisinde kendimi tanıtmak istiyorum.Sizde bu şekilde sayfalar açarak bir menü yaratabilir farklı isimlerde verebilirsiniz.Mesala Videolarınızı bu sayfa altında toplamak isteyebilirsiniz.Önce Hakkımda ismi ile bir menü açalım sonrada bir Video isminde bir menü  oluşturarak görüntüsüne bakalım.


 yeni sayfa

Boş sayfa seçeneğine tıklıyoruz.İçerik editörümüz açılıyor.Başlık kısmına Hakkımda yazıyorum.İç kısmına da daha önceden hazırlamış olduğum kendi hakkımdaki yazıyı buraya kopyalayıp, yapıştırıyorum.
Diğeride Videolar ismi ile açtığımız sayfa menüsüydü.Bu kısmı daha önce anlatmıştık.Embed kodunu nasıl koymamız gerektiği videoyu nasıl eklememiz gerektiği hakkındaki yazımıza bakabilirsiniz.

Şimdi yaptığımız işlemi görelim.Resimlere baktığınızda Hakkımda ve Videolar sayfasından bir menü görünümü oluşturduğumuzu anlayacaksınız.Yazının üstüne tıklayıp görüntülere  ulaşabilirsiniz.

 yeni sayfa


Hakkımda ve Videolar

Hakkımda ve Videolar

Şimdi bu uygulamamızın  farklı bir alternatifini  anlatmak istiyorum :
Yine aynı sayfalar kısmından Web adresi yazan yeri seçerek yapacağımız işlem aynı.Ancak uygulama farklı.
Bu  işlem sayfaya yazacağımız isme (etikete) bağlantı vererek tüm yazdıklarımızın yada yüklediğimiz videoların bu etiket ismi altında  toplanmasını sağlamak ve bir isme tıklandığında yüklediğimiz tüm içeriklerin o sayfada açılmasını sağlamak.Diğer anlatımla Kategorize etmek.
İlk nlattığımız kısıma tıklandığında eğer aynı yere bir içerik yazmadıysak sadece ilk yaptığımız işlem gözücektir.
Şimdiki yaptığımız işlemle resim, yazı, video, vs gibi işlemleri tek bir isme toplayarak  tıklandığında hepsinin görülnesini sağlamış olacağız.İlk okuduğunuzda biraz zor gelebilir ancak yapmaya çalışırsanız hemen anlayacaksınız.
1.Yine aynı yolu izleyerek sayfalara geliyoruz
2.Web adresini seçiyoruz
Açılan kutuda üst kısma bir isim veriyoruz.Bu isim altında ne kadar konu varsa toplamamız için.
Örnek benim ana sitemde (Bu deneysel sitem) Blog sitesi kurulumu diye başlık verdim. Resimde bunu nasıl yaptığımı inceleyelim.


Web adresini seçiyoruz

Blog sitesi kurulumu
Sayfalar kısmında yapılmış resimli görüntüsü aşağı inceleyelim

Web adresini seçiyoruz

Resimde görülen şeklin açıklama ve tam metin biçimini buraya yazalım.Sizde yaparken bu şekilde yapmaya özen gösterin.Harflerden biri hatalı oldumu etiket çalışmayabilir ve sayfa açmaz.Not:Resimde %20 gibi görülmesinin html dili ile ilgisi vardır.ş,ö,ü gibi harfleri algılamadığından kaynaklanmaktadır.Klavye dili olarak düşünürseniz daha iyi anlayacaksınız.

Menümüzün Başlığını yazalım :   Blog sitesi kurulumu ( Burada istediğim gibi aralık veriyorum.Web adresi kısmında bu aralık verilmeyecek bitişik olacak.Şimdi her ikisinide görelim.

Blog sitesi kurulumu  ( başlık Kısmı)

http://guney59.blogspot.com/search/label/Blog sitesi kurulumu

Web adresine yazdığımız kısım.
Son olarak ben blog sitesi kurulumu yazdım, siz moda, resim, heykeltraş gibi konularda yazabilirsiniz.
Başlık kısmına vereceğiniz etiket ne ise aynısı olamak kaydı ile yazdığınız yada yüklediğiniz videolarda veya resimlerde yazı içerik etiketleme kısmına yukarıdaki başlığı yazdığınızda tüm yazılarınız bu etiket altında toplanmış olacaktır.Yani etikete link vererek kategori yapmış oldum.

1. Yukarda başlık verdik
2.Web adresini yazdık
işimiz bitti.Unutmayın hangi yazınıza bu etiketi uygulayacaksanız mutlaka etiketler kısmına yazmanız lazım.Resimde gösterdiğim gibi.

Yayın ayarları etiketler

Yorumlar