Site, forum, blog sahipleri, kurmuş oldukları sitelerine yazdıkları içeriklerlerden dolayı sadece (Seo) arama motorlarından ziyaretçi almıyorlar.
Sosyal çevrelerin genişlemesi teknolojinin hızla büyümesi nedeni ile güncel hale gelen sosyal imleme servisleri sayesin de bloglarına, sitelerine, daha çok ziyaretçi çekebiliyorlar.
İşte bu noktadan sonra Blogunuza eklediğiniz yazıların içeriklerin bu yazılarınızı okuyan kullanıcılar tarafından sosyal imleme sitelerine paylaşımda bulunmak yazı içeriklerini duyurabilmek için kullanabilecekleri eklentiler ön plana çıkıyor.Bu imleve servislerinden Add This! de en iyilerinden birisi olarak yerini alıyor.Bu imleme servisleri
gibi birçok servislerde mevcut.Teknoloji geliştikçe bu servislere paralel olarak imleme servisleride çoğalıyor.
Bu imleme servislerinde üyelik kayıtları yaptıktan sonra html kod'u adı altında alacağımız kod ile blogunuzun
şablonunda bu HTML kodlarını ekleyerek paylaşıım yapacağınız alt yapıyı oluşturmuş oluyorsunuz.
Almış olduğumuz bu kod parçasında, paylaşım yapabileceğiniz birçok sosyal paylaşım sitelerinin küçük iconları mevcut olmakla beraber bu iconlardan dilediğinizi seçerek paylaşım yapabilme şansına tek bir tıklama ile sahip olmak sizi hem mutlu etmiş oluyor, hemde sitenizin okuyucu kitlesinin çoğalmasına katgıda bulunmuş olmanız sizi, yaptığınız işe daha çok bağlıyor.Yukarıdaki iconların yanında bulunan küçük seçim kutucuklarına dikkat edin.Dilerseniz bloğu'nuzun html şablonuna girmedende direk gadged olarak bloğunuza gönderebilirsiniz.Aşağıda konu hakkında bilgi verilecektir.Lütfen izlemeye devam edelim.
Burada görülen, içeriğinizle ilgili veriler, ülkelere göre dağılımı yapılmış görüntülerdir.
Tabi AddThis servisinin işlemi bu kadar sınırlı değil.Yapmış olduğunuz paylaşımların istatiklerini görme şansınızda mevcut.Zaten girişte üye olduğunuz için size özel açılan panelde tüm verilerinizi, tıklamaları, paylaşımların nerden geldiği gibi geniş bir raporlama sistemi ile size sunuyor.
Bu uygulamayı blogu'nuzda kullanabilmeni için Buradan ana sayfasına giriş yaparak aşağıdaki yönergeleri takip ediyoruz.
1.Sağ üstte şimdi katılın yazan yere tıklayıp üye oluyoruz.
2.Yukarıda bahsettiğim gibi, burada blogunuzun amlemi hangisi ise seçiyoruz.Farklı bir site ise ilk sıradaki işinizi hallediyor.
3.Biz blogger'u seçiyoruz.Dikkat edin bakın sağ tarafda bulunan kod değişecek.Devam ediyoruz alt kısımda hangi bağlantı kümesi hoşumuza gidiyorsa ordaki kutuyuda seçiyoruz.
4.Seçmiş olduğunuz bağlantı sitenin en üstünde önizleme halinde görülmektedir.Lütfen bakın.
5.Install Blogger Widget yazan yere tıkladığımızda ,aşağıdaki resme verilen uyarı mesajıdır bu tıklıyoruz.
6.Direk bizi yönetim panelimize götürüyor, sayfa öğesini ekle diye soruyor.Bizde zaten sayfamıza böyle bir eklentiyi eklemek istediğimizden evet diyoruz.
7.Blogumuzun yerleşim bölümü açılıyor.Sağ tarafda html yazan yerde en üste görülüyor.Biz mausumuzu sol tıklama alanını bırakmadan bu gadged'i tutarak blog kayıtları, düzenle yazan yere tam hizalı olarak taşıyoruz ve bırakıyoruz.İşlemimiz tamamlandı.Kaydet demeyi unutmayın.
Ve sonuç Facebook, Twitter, Friendfeed, Digg, Delicious gibi sosyal paylaşım ağlarında başkalarına da öneride bulunabilecekler, paylaşabilecek hatta beğenide bulunabilecekler.Tabi ilk beğenen siz olun başlayın.Hayırlı olsun.
Bir sonraki anlatım da yapılan işlem aynı html şablonumuza nasıl yerleştireceğimiz konusu.Şunu kesinlikle unutmayın şablonunuzun yedeğini aldıktan sonra istediğiniz kadar yanlış yapın sonuçda düzeltme şansınız var.Ve daha önemlisi de şablonu varsayılan ayarlara al dediğinizde eski konumuna almış oluyorsunuz.Yedek olmayı sakın unutmayın.
Not: Google picasa proğramını sitenize kurarsanız resimlere, tıladığınızda daha büyük boyda görme, izleme ve anlama şansına sahip olursunuz.Picasa kurmak için tıklayın.
Yorumlar
Yorum Gönder